Połączenie gorzkiej czekolady z miodem i masłem orzechowym. Czy może być coś lepszego? Legendarne czekoladki Reese’s mają swojego godnego następcę - nie powiedziałabym, ze #fit i #healthy, ale z pewnością są zdrowsze od oryginału :)
Składniki:
1 gorzka czekolada
łyżka oleju kokosowego
2 łyżki masła orzechowego
łyżka miodu
Rozpuścić czekoladę i olej kokosowy w kąpieli wodnej, rozlać polowe masy do kilku foremek na babeczki i włożyć do lodówki na 15 minut. W międzyczasie rozpuścić masło orzechowe z miodem (również w kąpieli wodnej) i wyłożyć masę do foremek. Na koniec wylać pozostałą rozpuszczoną czekoladę do foremek i włożyć do lodówki do pełnego zastygnięcia.
Po wylaniu pierwszej warstwy czekolady (ok. 1 łyżka na foremkę), dobrze jest „zakręcić foremką” tak, aby czekolada pokryła delikatnie jej boki.
Komentarze
Prześlij komentarz