Po małej przerwie witamy ponownie, w to piękne, majowe przedpołudnie :) Wraz z nadejściem słońca mamy większe pokłady energii i dużo pomysłów, teraz czas na wygospodarowanie czasu na realizację wszystkiego! Powoli zmieniamy szatę graficzną na naszej stronie >klik<, więc pierwsze kroki już dawno za nami :) Czas na coś pysznego! Ostatnio jest faza na zdrowe kotleciki, więc...
Potrzebujesz:
torebkę kaszy jaglanej
1 mały pęczek natki pietruszki
1 średniej cebuli
suszonych pomidorów w oliwie (ok. 5-6 połówek)
kilka pomidorków, najlepiej koktajlowych
bułki tartej
oleju rzepakowego
Przyprawiłam:
odrobiną soli
pieprzem cayenne
ziołami prowansalskimi
1. Ugotuj kaszę jaglaną wg. instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Pamiętaj o przelaniu jej wodą, żeby nie była gorzka!
2. Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij ją na rozgrzanej patelni, w międzyczasie krojąc pietruszkę i suszone pomidory. Ja kupiłam pomidory w oliwie z żurawiną, którą też wykorzystałam :)
3. Gdy kasza się ugotuje, przełóż zawartość do miski, dołóż wszystkie składniki + przyprawy i dokładnie wymieszaj. Opcjonalnie można dorzucić jedno jajko.
4. Uformuj kotleciki i obtocz je delikatnie w bułce tartej, następnie smaż na rozgrzanej patelni.
Moje kotleciki trafiły do lunchboxa razem z pomidorkami koktajlowymi, ale oczywiście można je podać z sosem pieczarkowym, sałatką, czy czymkolwiek chcesz :)
Przygotuj je z CookSis!
Komentarze
Prześlij komentarz